Wysłany: 2007-09-09, 19:02 O naszych postaciach (nowych)
A no właśnie ;P 1 stycznia kasowanie save`ów...
A ja oczywiście już muszę ^^ xDD
-----------------------------
Anna Kornelia Nowak (xD) Urodziny : 18 sierpnia 1987 roku
Dom : Slytherin (^^)
Wygląd : Włosy koloru blond, zielone oczy. Podłużna, chuda twarz z prostym nosem i długim podbródkiem. Wysoka i szczupła.
Charakter : Tak naprawdę, nikt nie wie, jaka jest Ania. Ale co można stwierdzić - nie lubi pchać się w tarapaty. Jest rozważna. Nie lata za chłopakami jak wariatka - woli, żeby to raczej ją zdobywano. Niektórzy wiedzą, że od dawna interesuje ją czarna magia. Lubi dogryzć, a gdy się zdenerwuje jad ścieka jej po brodzie.
Rodzina : Anna pochodzi z rodziny czarodziejów, których kiedyś oskarżano o śmierciożerstwo, jadnak zostali oczyszczeni z zarzutów. Teraz, jej matka pracuje w ministerstwie a ojciec jest łowcą magicznych stworzeń.
Ostatnio zmieniony przez Megan McGuire 2007-11-04, 12:23, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 114 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 194 Skąd: Miasto koziołków
Wysłany: 2007-09-09, 20:38
Megan, nie za szybko z tym tematem? Mamy 9 września... Jeszcze masa czasu do nowego roku. Nie ma sensu speiszyc sie i na siłę wymyśłać teraz nową postać. Cieszmy sie tymi, które mamy :)
Wiek: 114 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 194 Skąd: Miasto koziołków
Wysłany: 2007-09-11, 07:55
To, że ktoś nazywa się Black, to nie znaczy, że jest z "tych" Black'ów. "Kolorowe" nazwiska są bardzo popularne.
A właśnie... Mam taką jedną uwagę, dotyczącą postaci. Zwróciliści uwagę, że mamy polski oddział Hogwartu, a nie ma tam ani jednego Polaka? Ba, jest nawet ktoś z Londynu... W angielskim Hogwarcie przepełnienie? ;)
Nauczycielom znajdę jeszcze usprawiedliwienie, bo skoro to nowa szkoła, to nauczyciele ew. mogą być "z importu" ;)
[offtop]Ale przyznaję, że też trochę się zagapiłam, bo Elanor Nevar dostała takie imię, ze względu na pamięć po jednej postaci, którą stowrzyłam to pewnego, wspólnie pisanego fan fic'a. Co prawda ta Elanor z tamtą wiele wspólnego nie ma (choć trochę tak). Po resecie pewnie dla własnej przyjemności wspominania, zmienię posta o Elanor w odpowiednim dziale i przedstawię wam "orygnalną" Elanor Nevar :) Na razie zdradzę tylko, że była to nauczycielka OPCMu.
Myślę, że szybko domyślicie się, czemu nie przeniosłam tamtej Elanor tutaj. I głównym powodem wcale nie jest fakt, że postada OPCMu była zajęta, bo w końcu stosunkowo szybko się zwolniła i nawet jakiś czas miałam ją zająć... ;)[/offtop]
A wracając do meritum... Apeluję o choć kilkoro rodaków wśród nowych postaci, bo w tej chwili otarliśmy się (dość mocno^^) o absurd, gdzie w polskiej szkole, nie ma ani jednego Polaka:)
Wysłany: 2007-09-11, 15:12
Marek Janusz Twardowski(tak tylko pisze. już od dawna o tym myślałem;p opis oddam przed 1 sytcznia;p)
Opis:
Młody, piękny, przystojny, rozrywkowy i zarozumiały jednym słowem prawdziwy sarmata. Jego przodkiem był słynny czarodziej znany mugolom jako "Pan Twardowski który podpisał cyrograf z diabłem". Tak naprawde tym "diabłem" był potężny czarnoksiężnik.
Jest jak to określa sam "luzakiem".
_________________ Zapracowany. Diagnoza: Cierpi na chroniczny brak wolnego czasu
Ostatnio zmieniony przez Likurg 2007-10-05, 18:38, w całości zmieniany 2 razy
ja też cos napisze ;]
a przy okazji fajny temat :P
Raul Gaggo
Urodziny : 12 stycznia 1993 roku
Dom : Gryffindor
Wygląd : Włosy koloru jasny blond, niebieskie oczy. Jest wysoki i szczupły
Charakter : Miły,koleżeński,fajny ;]
Rodzina : Raul jest czystokrwim czarodziejem,ma matke czarodziejke która wyłącznie zajmuje sie eliksirami,ojciec jest tajnym agentem smierciożerców (nikt o tym nie wie) ma także brata Davida który za 3 lata pójdzie do Hogwartu.
Wysłany: 2007-11-03, 19:00
Michał Biernacki
Dom: Slytherin (lub Ravenclaw, jeszcze nie jestem pewien)
Matka: Aleksandra Biernacka (czarodziejka, auror)
Ojciec: Marcin Biernacki (czarodziej, departament tajemnic)
Wygląd:
Czarne, krótkie włosy, brązowe oczy. Twarz lekko okrągła, prosty nos. Dość wysoki i w miarę szczupły.
Charakter:
Michał jest dobrym człowiekiem, lecz czasami ma zapędy na śmierciożercę. Jednak nie ma zamiaru się do nich przyłączyć, chce zostać aurorem i zwalczać ich (xD). Miły uprzejmy, zawsze się słucha rodziców i nauczycieli. Jest koleżeński lubi spotykać sie z przyjaciółmi. Jednak nie stawia przyjaźni nad naukę.
EDIT:
Ego poprawiłem, sorka, ale zapomniałem, że miały być imiona polskie.
Ostatnio zmieniony przez Ian McKel 2007-11-04, 10:58, w całości zmieniany 3 razy
Jak zobacze którąkolwiek z tych postaci na nowym serwie, to ban. Nie po to Sal się napociła, pisząc o absurdzie na serwerze, żeby ją tak brzydko olać. ZAKŁADAĆ POLSKIE POSTACIE, do cholery! :P