Wysłany: 2007-06-17, 09:16 FAQ Popremierowy
Pyt: Dobra. Chcę sobie pograć, tylko jak? Przeglądarka? Trzeba ściągać coś o wielkości kilkuset MB?
Odp: Nie. Wystarczy pobrać klient BYOND, który pozwoli grać we wszystkie gry na stronie www.byond.com. Zajmuje mniej niż 15 MB
Pyt: Hmm... śmierdzi mi tu spywarem i keyloggerem...
Odp: Jeżeli mam być szczery, to na początku, kiedy zaczynałem z BYONDem 2 lata temu też tak myślałem. 15 MB i można grać w tyle gier? Dopiero teraz rozumiem, że każdą grę dociąga się osobno. Gry zajmują od 300 KB do nawet 35 MB (w skrajnych wypadkach). Przez te dwa lata nigdy nikt mnie nie shackował, a wirusa miałem tylko przez ściąganie zboczonych plików...
Pyt: Ok, to teraz gdzie to ściągnąć? Nie czaję angielskiego...
Odp: Kliknij tutaj
Pyt: Bajer, zrobiłem postać i tak dalej, ale teraz mam czarny ekran...
Odp: Wejdź w zakładkę Commands i kliknij Fix Black Screen.
Pyt: Jak stać się silniejszym? Zabija mnie wilk...
Odp: Czytaj książki... 20 minut dziennie... =P
Pyt: Jak zdobywać kasę?
Odp: Zabijaj potworki. Ale uważaj - śmierć odbiera połowę złota i doświadczenia.
Pyt: Oukej... to jak mogę uważyć eliksir?
Odp: Aktualnie się nie da... kiedyś, bardzo dawno temu dało się, ale było za łatwo. Wystarczyło mieć zielony grzyb i oko ropuchy, by posiąść eliksir uzdrawiający...
Pyt: A kiedy są lekcje?
Odp: Na wstępie ostrzegam - pytanie o to w grze grozi wyciszeniem lub kopem. Lekcje prowadzone są zazwyczaj od 18 do 22, jednak czasem po prostu ich nie ma..
Pyt: Chcę dołączyć do drużyny Quidditcha. Jak?
Odp: Skonsultuj się z kapitanem drużyny w swoim domu.
Pyt: Nie widzę, co ludzie piszą na OOCu!
Odp: Zakładka Commands -> Toggle OOC on/off
Pyt: sIeMaSh ZiĄą, JaK gRaĆ w Tą GiErEcZqĘ????//??/?
Odp: Proszę trochę na prawo, jeszcze trochę, teraz krok w tył... *naciska guzik i pytającego pochłania zapadnia* NASTĘPNY!
Pyt: Jak zostać Aurorem/Śmierciożercą?
Odp: Trzeba wyrobić sobie pewne... konszachty.
Pyt: Utknąłem w (tu wstaw miejsce) i nie mogę wyjść!
Odp: O ile to nie koza, zawsze możesz wpisać w okno mówienia "Reception"
Pyt: Czemu ludzie mnie gonią, gdy do nich piszę: "Co u was ziomki? :) Jaki Level? :)"
Odp: W tej grze wymagane jest odgrywanie postaci... do tego nie można używać emotikonek (z wyjątkiem OOC).
Pyt: Nie mogę kupić różdżki! Co jest?!
Odp: Taa.. Najpierw naucz się czytać, a najlepiej zacznij od przeczytania hasła dostępu do swojego dormitorium (commands > XXX common room pass), gdzie XXX tam nazwa domu.
Ostatnio zmieniony przez eGo 2007-07-25, 10:13, w całości zmieniany 1 raz
Pyt: sIeMaSh ZiĄą, JaK gRaĆ w Tą GiErEcZqĘ????//??/?
Odp: Proszę trochę na prawo, jeszcze trochę, teraz krok w tył... *naciska guzik i pytającego pochłania zapadnia* NASTĘPNY!