Przyjaciele:

hpnews.pl
Harry-Potter.net.pl
RPG Wars
Black Wing's Lair - Polski Oficjalny Serwis Fanowski o World of Warcraft
Gra MMORPG Harry Potter - Forum gry mmorpg
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Filmy HP

Autor Wiadomość
Slay 

Wysłany: 2007-08-25, 10:11   

Byłem już troche czasu temu ale zapomniałem wystawić komentarz xD

Co do filmu to ulubioną sceną był wpad braci Wesley'ów do sali w której wszyscy pisali egzaminy.I na koniec tego zdarzenia zbicie wszystkich zakazów Umbrige to było świetne.
Ulbuione postacie:Luna i Belatriix świetnie odegrały rolę.Sądze ,że Luna może mieć potem coś wspólnego z Harrym (a jak nie to napewno się jeszcze zobaczą xD).
Belatrix mój ulubiony czarny charakter xD.Można powiedizeć ,żwe jest nieźle powalona.

Co do wypowiedzi Megan o tym ,że Harry rzucił crucio ::
Ja sądze,że on by mógł ją spokojnie zabić tylko wiecie te głosy Voldka i Belatrix śmiejącej się .O dziwo Belatrix po oberwaniu z Crucio tylko upadła i nawet nie wyła z bulu xD

{GM}Megan McGuire 
Vampire

Wysłany: 2007-08-25, 10:16   

Bo on schrzanił zaklęcie, mówie przecież :P

Ian McKel 
Auror

Wysłany: 2007-09-02, 05:25   

Dla mnie całe HP 5 było super, a najbardziej podobała mi sie Umbrige

andreew13 

Wysłany: 2007-09-02, 10:34   

dal mnie 4 bo durzo sie tam dzieje;D

Damiano1234 

Wysłany: 2007-10-27, 21:17   

Dobra to i mój komentarz na temat zakonu feniksa...
Zaczne tak:
Podobał mi się mniej niż więzień czy choćby czara ognia. Niektóre momenty były ciekawe, inne mniej... w niektórych momentach się nawet UŚMIECHNĄŁEM!!! xD Podobały mi się niektóry efekty (czyt. wejście smoka Weaslayów i walka w ministerstwie). Czasami postacie wyrastały nie wiadomo skąd (np. jak jeszcze Voldzio był w ministerstwie to Knot i kilku innych wyrosło z podłogi). Podobał mi się jeszcze sam efekt kiedy po walce Dumba z Voldziem Potter leżał... (niby nic specjalnego ale fajne przejścia między wspomnieniami a rzeczywistością a obłąkaniem :-P ). Co mi się jeszcze nie spodobało: po avadzie Syriusz od razu by się glebnął a on się jeszcze zdążył spojrzeć...

Najlepsza postać: Luciusz Malfoy- stanowczo, barwnie odegrana, naprawdę polubiłem go...
Vice-najlepsza- Voldemort- zawsze go lubiłem, teraz mnie po prostu z nóg zwalił...
Największy zawód: Snape- juz Morir coś wspominał... malo tego Snape'a w Snapie
Ulubiony moment: Reakcja Flitwicka na wybryk Weasleyów :-P
Najlepszy tekst: "ty to czujesz coś tylko po piwie kremowym" xD xD xD
Najlepsza scena pod względem efektów: Ucieczka Dumbledora (to co się złapał ogona feniksa ... mowie dla mniej kapujących xD)

To znacznie odbiega od innych części.. oglądało mi się tak... inaczej xD
Ocena : 9/10

http://futrzak.jestmistrzem.pl/
jeśli sądzicie, że jestem mistrzem, klikajcie xD

Ian McKel 
Auror

Wysłany: 2007-10-28, 01:08   

Czytając post Damiana postanowiłem trochę rozwinąć mój komentarz na temat HP 5.

1. Dubbing:
Dubbing był wspaniały, choć trochę mi się nie podobał głos Harry'ego w polskiej wersji. Najlepsza osoba w Dubbingu, Ewa Wencel, podkładająca głos Umbridge. Nie wyobrażam sobie żadnej innej osoby, która tak świetnie zgrała by się z minką Imeldy Staunton.

2. Ulubiona postać:
Zdecydowanie Umbridge, jest jeszcze lepsza niż ją sobie wyobrażałem czytając książkę.

3. Ulubiony tekst:
"Chłopcom nie wolno się zbliżać do dziewcząt bardziej niż na 8 cali", tekst był w polskim Dubbingu, po tym jak zostało ogłoszone, że Umbridge zastąpiła Dumbledora i oczywiście ona to mówiła.

4. Ulubiona scena:
Mam dwie, pierwsza jak Umbridge z Harrym i Hermioną byli w zakazanym lesie i Umbridge zaatakowała centaury itd. Druga jak Umbridge została ogłoszona Wielkim Inkwizytorem i jak wizytowała nauczycieli.

Dopóki nie wyszła piąta część to moją ulubioną była 3, lecz to się zmieniło.

Odpowiedz do tematu