Przyjaciele:

hpnews.pl
Harry-Potter.net.pl
RPG Wars
Black Wing's Lair - Polski Oficjalny Serwis Fanowski o World of Warcraft
Gra MMORPG Harry Potter - Forum gry mmorpg
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Gra

Autor Wiadomość
bartasx 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-22, 12:48   Gra

Nigdy wcześniej nie spotkałem się z BYOND ale bardzo spodobała mi się gra Harry Potter: TWC i chciałbym się dowiedzieć jak zrobić własną gre lub jak zdobyć jakąś już zrobioną gre. Jakiego języka trzeba się uczyć, jakie programy muszę posiadać itp. Prosiłbym też o gotową już gre typu Harry Potter: TWC. Lubię świat Harrego i chciałbym stworzyć gre podobną do Harry Potter: TWC a najlepiej poszłaby nauka gdybym widział jak ta gra jest zrobiona od środka. Proszę nie pisać że trzeba mieć cierpliwość i dużo uczyć się języka itp. bo wiem jak to jest pisać programy (uczy się pascala, umię troche html, aktualnie pisze programy w delphi 7) i wiem że tworzenie gier też nie jest łatwe (tworzyłem gry w RPG Maker XP ale to akurat było łatwe) Więc proszę o pomoc.

Feliks Mine 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-01-22, 18:18   

Gościu cibie chyba Pojebało w takim momencie pisać o tym że chciałbyś stwporzyć grę HP a poza tym trzeba się porządni na tym znać bo Byond cto co innego niż gry silnikowe.A poza tym co to ma być:Proszę dajcie mi też jakomś uż zrobioną"A ty potem zmienisz pare zdań i już hmm.Nie na łatwizne Szukaj A Znajdziesz

bartasx 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-22, 19:11   

Feliks Mine napisał/a:
Gościu cibie chyba Pojebało
To że do Ciebie tak mówią nie oznacza że masz wyzywać innych.
Feliks Mine napisał/a:
w takim momencie pisać o tym że chciałbyś stwporzyć grę HP
W jakim momencie?
Feliks Mine napisał/a:
trzeba się porządni na tym znać
Chyba logiczne że chciałbym się nauczyć robić gry bo nikt nie umie tego od urodzenia, zresztą na napisaniu prostego programu też trzeba się znać.
Feliks Mine napisał/a:
A ty potem zmienisz pare zdań i już
Już pisałem że chce zobaczyć jak gra wygląda od środka. Czytaj uważnie. Jeśli nie chcesz napisać nic mądrego tylko wyzywać ludzi to poszukaj innego forum. Skoro nie jesteś w stanie mi pomóc to po co piszesz?

{GM}Megan McGuire 
Vampire

Wysłany: 2008-01-22, 20:49   

Feliks, ochłoń.

Feliks Mine 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-01-23, 11:06   

bartasx napisał/a:
Feliks Mine napisał/a:
Gościu cibie chyba Pojebało
To że do Ciebie tak mówią nie oznacza że masz wyzywać innych.
Po 1.Nikt si tak do mnie nie zwraca a ja bardzo rzadko uyzwam wulgarzymu w texcie no chyba że ktos mnie extra wkurzy ;/

Feliks Mine napisał/a:
w takim momencie pisać o tym że chciałbyś stwporzyć grę HP
W jakim momencie?

A no w takim że TWC "umiera"A to była chyba pierwsza porządna,gra internetowa o HP i nie jakiś durnu "Wirtualny Hogwart" typu stronki ;(

Feliks Mine napisał/a:
trzeba się porządni na tym znać
Chyba logiczne że chciałbym się nauczyć robić gry bo nikt nie umie tego od urodzenia, zresztą na napisaniu prostego programu też trzeba się znać.

Nie łap mnieza pojedyncze słowa tlyko przeczytaj całość dobra?

Feliks Mine napisał/a:
A ty potem zmienisz pare zdań i już
Już pisałem że chce zobaczyć jak gra wygląda od środka. Czytaj uważnie. Jeśli nie chcesz napisać nic mądrego tylko wyzywać ludzi to poszukaj innego forum. Skoro nie jesteś w stanie mi pomóc to po co piszesz?
A piszę poto żeby...no weź kontekst zdania przeczytaj co?A ja cie nie wyzywam tlyko zauwarzam brutalne fakty :P A ciebie Meg przepraszam ale to jest form TWC (gry) a jest w trzy i troche for dla takich coto gierki robią wię to chyba ty Bartex powinieneś poszukac innego forum co?Troche wyilić szare komórki a nie iśc na łatwizne.A ciebie Meg jeszcze raz pszepraszam ale...to szkoda klawiatury marnować

bartasx 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-23, 11:57   

Feliks Mine napisał/a:
Troche wyilić szare komórki a nie iśc na łatwizne[/color]
łatwizne? To że chce zobaczyć jak wyglądą od środka dobrze zrobiona gra to nie znaczy że chce iść na łatwizne. Chyba najlepsze na nauke jest zobaczenie jak coś jest zrobione i starać się to zrozumieć. Ja zawsze tak robiłem i jakoś znam się na pisaniu programów.

Damiano1234 

Wysłany: 2008-01-23, 15:26   

Cytat:
a jest w trzy i troche for dla takich coto gierki robią wię to chyba ty Bartex powinieneś poszukac innego forum co?

Eeee... Właśnie chodzi o to... Większość myśli, że to forum tylko gry. To jest też polskie forum BYOND'a! Dlatego jak ktoś się pyta to raczej się mu pomaga /a nie wyklina/...

Co do ciebie Feliks to ostatnio coś się nerwowy zrobiłeś... Usiądź, odpocznij, medytuj, zaparz melisę, medytuj, wypij melisę i spokojnie odpisz, chyba że nie masz nic do powiedzenia...

Co do ciebie Bartasx to niestety nie za bardzo się na tym znam, jedyna instrukcja BYONDa którą znalazłem jest na głównej stronie BYOND'a więc jak znasz ang. to cię tam odsyłam

http://futrzak.jestmistrzem.pl/
jeśli sądzicie, że jestem mistrzem, klikajcie xD

Feliks Mine 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-01-23, 16:15   

Amen xD a jeśli chpoodzi o mnie to owszem jest to także forum byonda jak napisał Damian,ale przecież do tego są inne działy etc.a nie spamować w tym miejscu:/ a co do tego żeby nie iś na łatwizne to słuchaj <pije melise> dobrze niechce mi sie przypominiać w jakim to kontekscie było ale to troche chamsko na wszystko co napisałem wyłapać tylko fragment prawda?Ale dobrze nie ważne<Siada zakłąda nogi i mówi> Ammmmmm,Ammmmm

bartasx 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-23, 20:43   

Gdyby wszyscy byli tacy wyrozumiali jak Damiano1234 to świat byłby piękny :-)
Feliks wydaje mi się że to Ty spamujesz bo piszesz chociaż Twój post w niczym nie pomaga :-/

Akamaru512

Wysłany: 2008-01-23, 21:45   

A kiedy ma być ta gra??

Derry 

Wysłany: 2008-01-25, 10:39   

Ludzie... Czytajcie ze zrozumieniem... TWC już nie ma... :cry:

bartasx 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-25, 14:48   

To udzieli ktoś odpowiedz na moje pytanie i mi pomoże?

Feliks Mine 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-01-25, 16:24   

Nie spamuj tlyko napisz PW do Likurga albo kogos innego kto chpostuje gry na byonda

Damiano1234 

Wysłany: 2008-01-26, 12:11   

Ja hostuje i nie wiem :P A Likurg o ile się nie mylę nic nie hostuje... Wiesz... hostowanie to akurat wiedzy nie wymaga. Pobiera się od twórców pliki i się załącza na swoim...

http://futrzak.jestmistrzem.pl/
jeśli sądzicie, że jestem mistrzem, klikajcie xD

Likurg 
Król Sparty

Wysłany: 2008-01-28, 11:17   

Eee Nic o mnie bezemnie ^^ Nic nie hostuje, przynajmniej z byonda:P

Odpowiedz do tematu