Wysłany: 2007-10-23, 17:49 Harry Potter i Relikwie / Insygnia / Talizmany Smierci
Wciąż nie jest znany ostateczny tytuł polskiej wersji książki Harry Potter and the Deathly Hallows. Wydawnictwo Media Rodzina prosi o pomoc w wybraniu odpowiedniego tytułu. Do wyboru są trzy opcje:
Harry Potter i Insygnia Śmierci
Harry Potter i Relikwie Śmierci
Harry Potter i Talizmany Śmierci
Który tytuł wg. was jest najlepszy?
_________________ It's changing out there. There's a storm coming, Harry, just like the last time. ~ R. Hagrid
jak dla mnie to powinno byc "Dary Śmierci", juz przeczytalem bardzo dobre tlumaczenie w internecie autorstwa AŚ (lecz strony nie moge podac) , jesli niektórzy wiedza co oznacza AŚ to dobrze :D
Ian, nie mam zielonego pojęcia, ale Kuba może potwierdzić, że ten tytuł mija się z treścią książki. Bo te relikwie nie były śmiertelne, to były relikwie śmierci ;)
Wydawnictwo potwierdziło, że tytuł "Harry Potter i śmiertelne relikwie" może zostać zmieniony w czasie tłumaczenia. Nie jest to więc jeszcze oficjalny tytuł polskiej wersji tej książki. Podczas dzisiejszej konferencji prasowej przedstawiono także polską okładkę siódmego tomu. Jest ona identyczna jak okładka amerykańska. Zmieniony na język polski jest tylko tytuł.
Tak ten tytuł nie pasuje dary śmierci były by lepsze AŚ wiem co to bo mam to samo tłumaczenie.:)Jest super tresc nie pasuje do tytułu dzieki AŚ(szkoda,że tyle osób,ale piosenka Irytka na koniec ksiązki była spoko
Hej! Ludzie!!! Mam kontakt z osobą pracująca z Polkowskim który tłumaczy Harry'ego!!
Zdołałem wyciągnąć od niego tytuł... I udało się.
Powiedział mi tak:
Ej słuchaj. Tytuł to "Harry Potter i Relikwie Śmierci" a to co piszą to jakaś lipa jest.
Kto widział książkę pod tytułem "Harry Potter i insygnia śmierci"??
_________________ Gdyby Harry Potter był mugolem nikt by o nim nie chciał czytać...
Hej! Ludzie!!! Mam kontakt z osobą pracująca z Polkowskim który tłumaczy Harry'ego!!
Zdołałem wyciągnąć od niego tytuł... I udało się.
Powiedział mi tak:
Ej słuchaj. Tytuł to "Harry Potter i Relikwie Śmierci" a to co piszą to jakaś lipa jest.
Kto widział książkę pod tytułem "Harry Potter i insygnia śmierci"??
Trochę nieprawdopodobne, ale...
Tak na temat to:
Relikwie Świerci, Insygnia, Talizmany...
Jak dla mnie to wszystkie tytuły nie mają "tego czegoś".
_________________ Nie załamuj się...
///Ha! A ja mam taki podpis jak Mike! xD///
Temat: Harry Potter i Relikwie / Insygnia / Talizmany Smierci