Super gierka, juz nie moge sie doczekac 19. a ci ktorym sie niepodoba, to po prostu nie umieja grac a jak sie naucza to bedzie genialnie, gra wymiata :D:D:D
Pozwólcie, że w ramach wstępu powiem co nieco o NASZYM serwerze tej gry.. Są dwie opcje:
1) W nieznanym mi celu trafiłeś do angielskiej rezydencji z pokojami do wynajęcia. Pogoda jest straszna, toteż decydujesz się na spędzenie nocy w jednym z nich. Jako, że opieramy się na RolePlayu (odgrywaniu roli), toteż niemile widziane będzie bieganie jak opętany po hotelu, nie odzywanie się do nikogo. Trzeba wczuć się w klimat!
2) Druga opcja to bycie mordercą. Na początku rundy wyświetli się czerwony napis "You have been chosen as an Murderer" z ikonką zakrwawionego noża. To będzie znaczyło, że gra wybrała Cię jako mordercę. Teraz musisz za wszelką cenę pozbyć się innych gości, ale w taki sposób, aby nikt nie domyślił się, kto ich zabił.
Gra jest strasznie dopracowana, dlatego możliwości rozgrywki jest wiele. Jako morderca możesz dokonać prymitywnego mordu zwykłym nożem kuchennym (wynik: krew na dłoniach i podłodze/ścianie.. btw. aby się jej pozbyć, dłonie trzeba umyć, a podlogę/ścianę wytrzeć ręcznikiem), ale jest też możliwość zbrodni doskonałej, gdzie to wykrycie sprawcy jest niemal, że niemożliwe. Odłącz wodę i czekaj w piwnicy na niczego niespodziewającą się ofiarę, potem za pomocą sznura zaciągnij zwłoki do miejsca, do którego mało kto zagląda.. Ogranicza cię praktycznie tylko Twoja wyobraźnia! :)
Co do gameplay'u.. Wystarczą kursory i myszka.. Każdy przedmiot który można wziąć/oddziałowywać na niego poznaje się po tym, że po najechaniu nań kursorem, ten zmienia się w białą dłoń. Aby sprawdzić swoje statystyki, naciskamy na siebie, jeżeli natomiast chcemy przyjrzeć się komuś, klikamy na niego. Widzimy wtedy co dana postać aktualnie trzyma, czy jest ubabrana krwią, błotem.. Trzeba liczyć na swoje zdolności do sensownej dedukcji.
Ostatnia rzecz... Jako, że serwer jest RolePlay, toteż nie chcę widzieć graczy, którzy boją się wszystkich i nie dają do siebie podejść nikomu.. Tu nie liczy się, czy zginiesz, czy nie.. W tej grze chodzi tylko i wyłącznie o dobrą zabawę, dlatego czasami lepiej powiedzieć "Ej, po co Ci ten łom?!", niż widząc kumpla idącego w Twoim kierunku z łomem w ręce, nagle zacząć uciekać. (Pamiętne morderstwo by Ulrich w garażu ;P)...
Adres to: 83.12.182.210:55253 ... O 18:30 zacznę hostować dla tych, którzy będą grali pierwszy raz.. Po 19:00 liczę na w pełni profesionalną grę :]
Wiek: 113 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 194 Skąd: Miasto koziołków
Wysłany: 2007-08-28, 18:06
Hm, gra wyglada na fajną, choć pewnie albo bym szybko gineła albo byłabym bardzo marnym mordercą ;). Szkoda, ze nie załapałam sie na wersję dla noobów ^^
No fajne to było.
Ego; to jest twoj samochod, nalezal do twojego taty
Ja: a kogo jest ten motor / w tym momencie siegnalem po łom
Ego;/odwrocil sie/ jest moj / nie zyje
hehe