W temacie Godziny lekcyjne wywiązała się rozmowa na temat reklamowania, promocji forum, co zdziebko odbiegało od głównego wątku =p Także stworzyłem ten temat, by wszelkie rzeczy związane z reklamą gromadzić w tym miejscu.
Pisałem już, że najlepiej byłoby, gdyby każdy umieścił w jakimś profilu na innym forum, z którego korzysta, link + tekst reklamujący grę HP: TWC. Oczywiście, jeżeli nie ma się takowego konta/profilu, nic nie stoi na przeszkodzie, aby takowy stworzyć ...
I tak też wpadłem na pomysł, że warto tworzyć konta na różnych popularnych forach internetowych i reklamować tym sposobem naszą grę. Najlepiej tuż po rejestracji wypatrzeć odpowiedni dział na forum i utworzyć tam temat odnośnie HP: The Wizards Chronicles. Ewentualnie (moze to lepsza metoda?) wyszukać odpowiedni temat - np. taki o grach typu MMORPG i tam zareklamować grę. Wiadomo, chodzi tu przede wszystkim o powiązanie tematyczne...
Zaczynamy reklamę!
Tematy, w których już znajdują się informację na temat gry:
Dobra robota, choć postaraj się zrobić wrażenie, że nie jesteś botem, który chodzi po forach i spamuje, bo muszę przyznać, że moderatorzy/admini niechętnie widzą u siebie takich 1 postowych userów, którzy przyszli na forum tylko po to, aby zareklamować własną stronę. Co zrobić, by być bardziej wiarygodnym? Uzupełnić profil (skąd jesteś, zainteresowania, podpis, dodać avatar), napisać coś w miarę sensownego w innym temacie (2 posty to już o niebo lepiej niż 1! ). I jeszcze jedno, postaraj sie adres do forum podawac w znacznikach [ url ] [/ url ], ponieważ czasami adres nie jest zamieniany na link, a uzywajac tych znacznikow można stworzyć takie kombinacje, jak: Harry Potter: The Wizards Chronicles, HP: TWC, Kliknij tutaj - najlepsza gra MMORPG, klik itp... - zwiekszy to klikalność w taki link. I oczywiscie mozna takze uzyc [ b ] [/ b ], co wyrozni np. link - Harry Potter
Tematy, do których dodałaś reklamy możesz pisać w nowych postach (przynajmniej na forum przybedzie troche postow), a za to ja bede edytowal swój pierwszy post w temacie i tam wszystko gromadzil.
Poza tym, keep up the good work, i nic tylko czekac na efekty
_________________ It's changing out there. There's a storm coming, Harry, just like the last time. ~ R. Hagrid
Kuba614, nie będe wgłębiał się w analizowanie tego, co inny myślą o tej grze, ale dla mnie ważne jest to, byś w końcu uświadomił sobie, że gra ma nazwę Harry Potter: The Wizards Chronicles, a nie jak to zwykłeś pisać Harry Potter The Wizards Chronicels.
To taka mała uwaga a propo poprawności zapisu nazwy (wypomniana przez jednego z użytkowników na forum Gunz).
_________________ It's changing out there. There's a storm coming, Harry, just like the last time. ~ R. Hagrid