Przyjaciele:

hpnews.pl
Harry-Potter.net.pl
RPG Wars
Black Wing's Lair - Polski Oficjalny Serwis Fanowski o World of Warcraft
Gra MMORPG Harry Potter - Forum gry mmorpg
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Buttony

Autor Wiadomość
{GM}Krico 

Wysłany: 2007-06-26, 11:55   

OMG, mi nie chodz o TE właśnie buttony, tylko żeby w następnym stworzonym buttonie był bardziej czytelny tekst ... =p Ojj... widzę, że będe musiał sam coś wykombinować

eGo 
Administrator
Dyrektor Hogwartu

Wysłany: 2007-06-27, 00:36   

Eh, masz:

Zrobiłem po swojemu :) Jak się spodoba to bierz, jak nie, to najwidoczniej w tej kwestii nie jestem w stanie pomóc ;P

{GM}Krico 

Wysłany: 2007-06-29, 22:23   

Jednak mimo wszystko skorzystałem z Twojej pracy, eGo. ;-)

Jednego partnera już mamy (został umieszczony nasz button u nich):

http://www.arena-albionu.pl/ - Arena Abionu - polska gra przygodowo-towarzyska

eGo 
Administrator
Dyrektor Hogwartu

Wysłany: 2007-06-30, 09:33   

No, świetnie :) Ale co robią trzy pozostałe buttony, skoro nie mamy z nimi wymiany? :P

{GM}Krico 

Wysłany: 2007-06-30, 10:55   

Przyjąłem taką strategię, że to my najpierw umieszczamy button, a potem wysyłam e-maila z zapytaniem czy nie byliby zainteresowani wymianą i jakby co, to my już umieściliśmy button. Wtedy oni odpowiadają i jeżeli odpowiedź będzie pozytywna - button zostaje, jeżeli negatywna - usuwamy. Ot co. ;-)

Likurg 
Król Sparty

Wysłany: 2007-07-03, 15:11   

No po prostu powstrzymać się nie mogłem. Jako człowiek który zawodowo zajmować się będzie negocjacjami nie mogłem ominąć ostatniego postu Kirco.
Z całym szacunkiem ,ale ta strategia nie jest zbyt rozsądna. Wymiana powinła polegać na zasadzie coś za coś. Jeśli oni wyrażają zgode na umieszczenie naszego buttona to my umieszczamy ich. A teraz to jest tak że niektórym stroną robimy reklame za darmo. A jeśli się niezgodzą to my usuwamy ich button...tylko że zanim wyślą e-maila może minąć troche czasu. Biorąc pod uwage fakt że coraz więcej osób odwiedza nasze forum ,nawet jeśli usuniemy ich button to i tak oni coś zyskali a my mamy tylko fige z makiem

{GM}Krico 

Wysłany: 2007-07-04, 13:38   

Likurg, ale mimo wszystko zauważ, że to MY jesteśmy tą mniejszą stroną i to MY powinniśmy ubiegać się o umieszczenie buttona na łamach innych serwisów. Poza tym, jeżeli ktoś zobaczy, że na stronie jest dużo buttonów innych serwisów, to pomyśli, że "skoro inni im zaufali, to czemu ja nie mam im zaufać?" Ja bazuje właśnie na takich przypuszczeniach.

Oczywiście Twoja metoda jest nie mniej dobra, ale tym sposobem trzeba wysłać conajmniej o jednego e-maila więcej (pierwszy e-mail to pytanie o wymianę, a drugi zawiera dane buttona do umieszczenia). Nie mówiąc o tym, że dajesz im więcej czasu na zastanowienie się, czy na pewno warto robić tą wymianę.

Likurg 
Król Sparty

Wysłany: 2007-07-04, 13:42   

Bo trzeba w specjalnej formie przedstawić im naszą strone. Trzeba umniejszać swoją role. pochwalić ich itp. jednym słowem wazeliniarstwo uprawiać ,ale w inteligętnej formie. Pamiętaj że liczy się opakowanie a nie produkt ;-)

PS. Czytałem historie twojej stronki i ciekawi mnie ile za nią dałeś :-)

Damiano1234 

Wysłany: 2007-07-08, 15:55   

Nie chciałbym krytykować ale jak się spojrzy na inne buttony to nasz jest najmniejszy... Może jednak spróbować zrobić w trochę większym formacie? ------ w każdym razie nie musicie się mnie słuchać bo totalnie się na tym nie znam

Ale czemu wciąż nie widzę buttonu na stronie www.harry-potter.net.pl ? Przecież ta strona przede wszystkim powinna mieć naszego buttona.

http://futrzak.jestmistrzem.pl/
jeśli sądzicie, że jestem mistrzem, klikajcie xD

Akechi 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2007-07-08, 17:09   

Nie wszystko co duże, jest piękne, wypasione. Ja do tego Buttona nic nie mam zwłaszcza ze lubię Voldemorta. Mroczny i wogóle.

Btw. Nie wiem co byś na takimwiększym chciał dać.

Damiano1234 

Wysłany: 2007-07-08, 20:46   

Nie no sam button jest dobry, tylko go trochę powiększyć żeby się rzucał w oczy...
Większość ludzi nie zwraca uwagi na buttony a w grę by sobie pograło... Także jak się rzuci napis "Gra MMORPG" i zobaczą że gra jest z ich ulubioną tematyką (Harrym Potterem) to zaczną klikać.

http://futrzak.jestmistrzem.pl/
jeśli sądzicie, że jestem mistrzem, klikajcie xD

Kuba614 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2007-08-10, 10:28   

Czy chodzi o cos takiego:

A to polaczenie obu:

Nie wiem czy dobrze zrobilem wiec prosze o komentarz xD
Troszke powiekszylem rozmiary bo mi sie wydaje za tamte byly troche za male.
Przegladalem pare stron i sa rozne buttony ale w wiekszosci szerkosc jest kolo 100

Fani Herosów przybywajcie na forum :D

{GM}Krico 

Wysłany: 2007-08-19, 21:31   

Dzięki za zrobienie buttonów.

Pierwszy zdaje się być najlepszy z tych trzech (drugi to takie nie wiadomo co, a trzeci to już w ogóle nie to).

Spotyka się różne rozmiary buttonów na stronach, ale najmniejszy rozmiar i z drugiej strony najczęściej spotykany, to jest właśnie 88 px na 31 px. Narazie na jednej stronie znajduje sie button zrobiony przez Ciebie, ale z racji, że pomniejszyłeś jego rozmiary (funkcja resize?) nie wygląda on zbyt ładnie (nieczytelny, trudno się doczytać).

Przy tworzeniu buttona trzeba mieć na uwadze, żeby znajdowało się na nim coś ciekawego, żeby był ładny, ostry i przede wszystkim czytelny, bo tutaj chodzi o czytelność - o to, jak button zostanie odebrany przez rzesze potencjalnych użytkowników forum.

Dlatego myślę, że spróbuj zrobić coś w stylu tego, co zrobiła Megan McGuire (link). A może nawet i sama Megan spróbuje coś znowu stworzyć? :-P Ciągle jeszcze nie ma tego jedynego buttona, którym moglibyśmy się bez żadnego wahania pochwalić innym.

Mike 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2007-08-19, 22:40   

Krico zrobilem buttona mysle ze jest niezly i oczekuje twoim wymogom mówi duzo ale nie zdradza całości. Taki chwyt marketingowy oto on prosze o komentarz

Ian McKel 
Auror

Wysłany: 2007-08-19, 22:44   

super buttonik, a podasz strone z programem do ich robienia?

Odpowiedz do tematu