Nie wiedziałem gdzie to napisać... więc odrazu przepraszam.
Czy istnieje jakis polski poradnik jak zrobić gre na Byonda?? albo podpowiedzieć jak zrobić...?? bo wiem ze wy sciągneliście pliki i zrobiliście na nich serwer?? jak to zrobić??
Ciekawość mnie zżera a chciałbym spróbować a szybko sie ucze tylko że czytanie po angielsku strasznie męczy i nie dociera do mnie....
_________________ Ha! a wy takiego podpisu nie macie :P
Każdy element robisz sam, lub zatrudniasz kogoś. Potrzebujesz grafiki do map, postaci, kogoś kto zna się na kodowaniu itp.
To tylko moje przypuszczenia =p
Ekipa składa się z trzech osób: kodera, ikonera i mappera. Koder, oprócz napisania silnika gry, programuje każdą ikonę i daje plik mapperowi, który tworzy mapy. Ikoner zajmuje się pixel-artem, czyli tworzeniem tych ikon ;) Poszukaj kursów Pascala, czy tam C+, to języki podobne do DM :)
Forum Harry Potter: The Wizards Chronicles poleca: Tibia - archiwalna wersja forum jednego z największych polskich for o Tibii. Na forum znajdują się m.in. tematy związane z Open Tibią. [Więcej na Archive.Tibia.net.pl]
Forum gry MMORPG Harry Potter: The Wizards Chronicles- Informacje o grze - Strona wygenerowana w 0.06 sekundy. Zapytań do SQL: 15