Od dawna myślałem, że taka gra Harry Potter MMORPG to byłyby dobry pomysł. Jak na razie, to nie ma dobrej tego typu gry. Pomyślałem więc, że moglibyśmy sami taką zrobić. Co o tym sądzicie? Ja mam taką propozycję, żeby użyć programu Total Eclipse, sam kiedyś tworzyłem w podobnym programie gierkę, ale RPG. Myślę, że gra wyglądałaby trochę lepiej, niż ta tutaj, no i byłaby w całości po polsku, no zaklęcia byłyby oryginalne. Mam już masę pomysłów i planów, co do tej gry, ale sam jej nie zrobię, tym bardziej, że teraz matura mi się zbliża.
Przede wszystkim potrzebuję maperów, bo od tego trzeba zacząć. Chciałbym również, żeby świat w grze był jak najbardziej podobny do tego z książek. Ale przede wszystkim chciałbym się spytać, co o tym sądzicie i czy będą chętni do robienia gry.
Pomysł dobry. Mam 2 pytania. Czy program jest po polsku i czy umożliwia tworzenie gier multiplayer? Grafika bardzo podobna do tej z programu RPG Maker XP
Program jest po angielsku, nie ma wersji polskiej, ale to żaden problem, bo przy tworzeniu map nie ma potrzeby znajomości angielskiego. A program służy do tworzenia mmorpg czyli gier multiplayer. No podobny program do RPG Makera XP, właśnie na tym programie kiedyś gierki robiłem.
A byłbyś chętny do tworzenia map? Bo mam taki pomysł, żeby grę zaczynało się w swoim domu, później dopiero pociągiem jechało się do Hogwartu i żeby wracało się na wakacje do domu i w ogóle, żeby było jak najbardziej podobne do książki. Zaczynając na przykład wybierałoby się wioskę w której by się urodziło, no i wybierałoby się płeć i takie tam różne. Później trzeba by się dostać do Londynu, na Ulicę Pokątną. Kupić rzeczy i w końcu pojechać pociągiem do Hogwartu, ale na przykład rok szkolny zaczynałby się co miesiąc. trwałby miesiąc i przykładowo byłby tydzień wakacji. To na razie tylko pomysły, ale na początku trzeba zrobić mapy. Pracę zaczęlibyśmy chyba od wiosek, w których zaczynałoby się grę.
Tylko Final, gdzieś czytałem, że EE to jakiś syf, że ma dużo błędów i mało stabilny jest. A TS source nie potrzebny, bo nie będziemy przerabiać programu, w zupełności wystarczy Total Eclipse Final.
_________________ "Co ma być, to będzie... a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć."
Wysłany: 2008-01-31, 14:52
Grafika wygląda nieźle. Fajna byłaby taka gra, ale na razie sporo osób zajętych jest tworzeniem hp3d i nie wiem czy coś z tego by wyszło. A jak trudny jest ten program? Niektóre potrafię połapać w mig i mogłabym trochę pomóc, mam kupę wolnego czasu. I masę pomysłów .
Mi to nie działa Po wypakowaniu Mam foldery Client i Server. Server mi działa i nie wyskakują żadne błędy ale jak staram się włączyć client to jest błąd
Ja znalazłem jeszcze coś takiego http://xtremeworlds.com/ myślę, że te dwa programy tylko wchodzą w rachubę. Poczekam, aż więcej osób się tym zainteresuje i zobaczy się co z tego wyjdzie.
_________________ "Co ma być, to będzie... a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć."