Wiek: 32 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 274 Skąd: z Lasu xD
Wysłany: 2007-07-26, 20:35
hello! jak duzo ludzi sciąga gre albo jak ego cos sciaga a ma do tego pelne prawo to wiadomo ze są lagi... i nie wolno narzekać bo i tak ego wykazał dużo łaski zajmując się grą i (jak sądzę) cały czas szukając serwera na którym nie będzie lagów
Kiedy ściągasz dużo rzeczy to strony chodzą o wiele wolniej. Tak samo jest tutaj. Serwer bez lagów dźwignie kilka osób, a jak loguje się ich kilkanaście, a drugie tyle pobiera grę (bezpośrednio z mojego kompa, co zawala łącze najbardziej) to lagi są nieuniknione ;)
Damian, jak hostuję grę to nie ściągam nic :) (co jest dla mnie dużym uciążeniem ;f)
no te lagi to sa okrutne... dzisiaj na lekcji to normalnie jakies 5 minut do tylu bylem... ale nie ma co narzekac. na angielskim jakie lagi sa (masakra) :) :)
Wysłany: 2007-08-20, 14:29
a nie można by umieścic gry na na jakimś serverze?, wiem że są płatne ale można by zrobic jakąś ankiete kto by płacił, ja mógłbym dawać około 10zł miesięcznie, tylko żeby aż takich lagów nie było i żeby był 24/7, tylko musiało by być przez sms.
a nie można by umieścic gry na na jakimś serverze?, wiem że są płatne ale można by zrobic jakąś ankiete kto by płacił, ja mógłbym dawać około 10zł miesięcznie [...]
Ciekawy pomysł ^^ W sumie można taki temat założyć.
Co do cen serwerów, to na pewno wiadomo jest jedno - serwery nie są tanie.
Z polskiej oferty wydawać się może, że OVH jest najlepsze: od 132.78 PLN za serwer dedykowany - Pamięć RAM: 256 MB (hm, nie za mało?), Dysk: 160 GB, Łącze: 100Mbs - http://www.ovh.pl/produkty/oferty_dedykowane.xml
Ciekawa jest też oferta w hosteurope.de:
Opcja VPS (Virtual Private Server) Windows (od € 14,99 do € 29,99) albo Linux (od € 9,99 do € 29,99) - info: http://www.hosteurope.de/produkte/VPS-Hosting (menu po lewej: VPS Windows 2.0 i VPS Linux 2.0).
_________________ It's changing out there. There's a storm coming, Harry, just like the last time. ~ R. Hagrid
Ian McKel, eee... ale o czym Ty piszeż? Podałeś parametr szybkości swojej karty sieciowej (100,0 Mb/s), co jest standardem. Szybkość z jaką pobierasz / wysyłasz dane z internetu to zupełnie co innego.
_________________ It's changing out there. There's a storm coming, Harry, just like the last time. ~ R. Hagrid
Wysłany: 2007-08-20, 19:37
a tam napisałeś ze 100 Mb/s to dużo bo dałeś " " więc napisałem że też mam to, a ty piszeż ze to podstawowa szybkośc, czyli na tamten server nie jest taki szybki
"[...] Szybkość z jaką pobierasz / wysyłasz dane z internetu to zupełnie co innego."
Te twoje 100 Mb/s to szybkość, z jaką możesz ściągać dane w sieci, do której jesteś podłączony (nie Internet!). Na przykład: Masz router i podłączasz do niego dwa komputery. I w obrębie tej właśnie sieci (nie żadnej innej) możesz z szybkością 100 Mb/s zarówno pobierać jak i wysyłać dane (niech mnie ktoś poprawi, jeśli herezję wypisuję).
Dlatego użyłem " ", bo 100 Mb/s przy serwerach dedykowanych, które mają łącze na świat, to jest niemało. eGo ma dla porównania łącze 8 Mb/s, czyli 1 MB (o ile się nie myle ).
Mam nadzieję, że teraz rozwiałem wszelkie wątpliwości.
Pozdro
Jak narazie jst niewele osób... Więc jakczasem pobędą lagi to nic strasznego.
Rozumiem że musielibśmy się zastanowić nad lepszym jak będzie ludzi na serwerze 45, jak na Mainie.
Ja nie wiem jak to jest z lagami, bo gra stoi u mnie i ja lagów nie odczuwam.. Dlatego pytam się: czy jest tak strasznie, że trzeba inwestować w nowy serwer?