Opis: Gra oparta na Mandze "Dragon Ball". Tuż po rozpoczęciu gry gracze wybierają postaci i odgrywają ich role, zachowania, itp. Podążając śladem sag. Jednak gdy zgraja graczy pewnych, że "zrobiłaby to lepiej niż postać, którą odgrywa" spotka się w takiej grze, dochodzi do wielu zmian, których nie ma w serialu. Co by było, gdyby Radditz zrozumiał swój błąd i dołączył do wojowników Z? Goku nie poznał Kaiokena? Co by było, gdyby to Vegeta stał się pierwszym Super Saiya-Jinem? Może to nie Goku, a Krillin stanie się najsilniejszy? W tej grze wszystko zależy od tego kogo i jak odegrasz...
Ostatnio zmieniony przez Bzyk 2007-05-22, 12:21, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-05-19, 12:48
Jak na ten czas to najbardziej podoba mi się zamysł odgrywania roli, co nie jest zbyt często wykorzystywane przy grach w oparciu o świat DB. Życzę powodzenia, bo ten projekt wydaje się być conajmniej ciekawy ^^ Nie wiem czemu przypomniały mi się czasy kiedy sobie siepałem gierki w RM2K hehehe też próbowałem tworzyć historię Dragon Ball Z z możliwościami wyborów innych ścieżek fabularnych Ale to już zupełnie inna bajka...
Wysłany: 2007-05-22, 12:18
Michal napisał/a:
Będzie dobrze jak nie zacznie się, jak to bywa w grach z D,B jedno wielkie makro lvl-upowanie :P
W grze nie będzie levelowania, a umiejętności będzie zdobywało się tylko przez walkę i sparringi [Oczywiście trzeba je odgrywać] oraz trening w grawitacji.
Poprawiłem parę rzeczy, dodam dzisiaj więcej screenshotów.
Jak patrzę na te screeny, to przypomina mi się gra Dragon Ball (która część - nie pamiętam ) na SNES. Znaczy się miałem emulator, dzięki któremu można było w to grać.... =)
_________________ It's changing out there. There's a storm coming, Harry, just like the last time. ~ R. Hagrid
No ładnie... co potem? Naruto? Pokemony? Nie uważacie że jak zrobicie następną grę to TA straci graczy którzy przejdą na tą inną? Nie żebym był przeciwny bo kiedyś lubiałem Dragon Ball i do tego czasu mam jeszcze sporo Mangi DB w półce.
Gier DB, Naruto itp jest w pizdu... a HP to może mniej. Więc bardziej opłacalny jest HP który znowu zacznie zdobywać fanów po wydaniu następnej książki bądź filmu...
Naruto GOA jest bardzo oryginalne ale np. mi się tam nie podoba...
A gry DB to już wogóle... stanie w miejscu i trenowanie (mam tu na myśli DB Reborn).