[offtop] Powiedział kapitan aurorów... A mozę ex-kapitan? A już nie wiem... tyle sie pozmieniało, ze nie zdziwię się jak się okaże, że Egor jest nowym Czarnym Panem, Ethan dyrektorem, Akechi nową prawą ręką, a ja woźną :P [/offtop]
Nie lube rozkazyać. Powiedz mi ile razy widziałas zebym cos rozkazał Aurorom. Bardzo żadko. Ostatnio to im rozkazałem żeby przestali się kłócić xD Tak to to ja ich o wszystko proszę. <głos=MasterYoda> Prowadzę ich ścieżką dobra... </głos>
Cóż, Akechi, widac po prostu musisz się nauczyć im w rozkazywac w takim razie. Ktoś ich musi zorganizować, a to twoja zadanie, jako kapitana - Ivul Mod naduzywający swoich uprawnień, by nie ciągnąc offtopa :)
Ostatnio zmieniony przez Saligia 2007-08-21, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
POSZUKUJĘ CHĘTNYCH...
... do pracy w Proroku Codziennym. Są dwie posady do wyboru:
- Reporter*
- Edytor**
* ma za zadanie wyszukać sensację i złożyć dokładny report na jej temat edytorowi, w tym najlepiej jakiś krótki wywiadzik itd.
** edytor natomiast ubierze to w piękną polszczyznę i doda artykuł do proroka.
Od razu ostrzegam, żeby osoby które mają jakikolwiek problem z j. polskim nie zgłaszały się na drugą posadę!! Wymagane jest doskonałe władanie polszczyzną.. Mam nadzieję, że ktoś taki się znajdzie.. ;]
Wiek: 113 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 194 Skąd: Miasto koziołków
Wysłany: 2007-09-06, 14:31
Cóż, nie żebym ci nie wierzyła, ale jak to się mówi "nic na gębę, wszystko na papierze" ;) W tym wypadku papierze elektronicznym. Napisz jakiś tekst Kuba i podeślij do oceny. Bo twoją polszczyznę na razie znamy tylko z postów na forum, a to trochę mało :) Tekst nie musi, a nawet nie powinien, być długi. Maksymalnie tak gdzieś 1 strona Timse'm 12 w standardowych marginesach (oczywiście, jeśli lekko przekroczysz to nikt ci głowy nie urwie^^), minmum pół strony w tych samych "wymiarach". Temat dowolny. Może być nawet opis procesu gotowania ziemnaków. Jeden warunek: ma być nie tylko poprawnie, ale też ciekawie. :)
Tak pro forma: To dotyczy wszystkich kandydatów na edytorów, a nie tylko Kuby!
_________________ Beware of Ivul Mod! ]:->
Ostatnio zmieniony przez Saligia 2007-09-06, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-09-06, 14:38
Czy ja cię batem poganiam? :D Spoko, spoko, ja wiem, że teksty nie piszą się same. Na razie nigdzie się nie pali :) Ale mam nadzieję, że do początku przyszłego tygodnia coś się już wykluje. To nie musi być dzieło na miarę Nobla. Może być króciutki. Ale minimum pół strony.
Wysłany: 2007-09-07, 14:15
Bo na razie Egor i ja mamy te funkcje. Też jakiś czas nosiłam ten tytuł, póki mi Egor nie zmienił z powrotem na "Professor". Ale zależy nam, żeby to gracze się zaangażowali. Wydaje mi się, że to atrakcyjniejsze, gdy gracze ogą robić coś więcej niż tylko, czytać ksiazki 2 godzinny dziennie i okazyjnie pobić się ze śmierciożercami/auorami/potworkami :)
Wysłany: 2007-09-07, 14:25
No spoko Egor, nie zakrzycz biednego chłopaka^^ Cięzko pracuje w tygodniu, zdobywając wiedzę... Ale teraz jest weekend, więc na pewno coś wymyśli. Prawda...? :P
Wysłany: 2007-09-08, 18:45
Skoro mamy już skład redakcji trzeba zapewniń stały dopływ nowych artykułów do proroka.
Jak już ustaliłem z Iselanem cykl artykułów o nauczycielach. Proponuje teraz podzielić się materiałem.
-Iselan weźmie lekcje Megan
-Ulrich lekcje transmutacji Egora
-Ja zajme się Drazem^^
-A do Nevar wyślemy reporterów^^
Musimy też pamiętać o ciągnięciu starszych artykułów. Robić ich kontynuacje.
Reporterzy:
Nie wiem jak jest u innych, ale mój reporter musi się bardziej starać ze zbieraniem tych materiałów. Z jednego wywiadu nic nie zrobie. Niech w waszych raportach znajduje się kilka wywiadów na jeden temat i opis sytuacji, relacje naocznych światków itp. Lubie mieć stos informacji z których moge wybierać. Dzięki temu można podzielić jeden wielki artykuł na kilka mniejszych i dłużej ciągnąć temat.
EDIT:
Greed co powiesz na kompleksowy wywiad?
_________________ Zapracowany. Diagnoza: Cierpi na chroniczny brak wolnego czasu
Wlasnie co do wywaidow to moglbym cie prosic Slay zebys wreszcie jakis zrobil, bo jak Morira nie bylo to Ian byl wolnym strzelcem i on zrobil wywiad o ktory go prosilem a o tej komnacie to mi nie chodzilo zebys pisal artykul tylko informacje, sorki za to co pisze ale chcialbym wreszcie sie jakos zorganizowac,
Chetnie wezme lekcje transmutacji, a takze postaram sie zająć lekcjami oglonoksztalcacymi, poniewaz juz zaczalem ten temat,
skoro eGo powiedzial ze mozna zatrudnic reportera to chcialbym to zrobic, w takim razie oglaszam, ze kazdy kto by chcial nim zostac musi dostarczyc mi w grze jakis porzadny wywiad lub tez ciekawe informacje... ^^