Wysłany: 2007-06-20, 20:31 Opieka nad magicznymi stworzeniami
Witam właśnie zakończyła się lekcja opieki nad magicznymi stworzeniami i nauczycielka zapowiedziała w sobote sprawdzian a to była moja pierwsza lekcja onms więc prosze was o pomoc co było na wszystkich lekcjach żebym nie wyszedł tak źle.Prosze was o dość dokładne streszczenie lekcji i z góry dzięki
Wiek: 114 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 194 Skąd: Miasto koziołków
Wysłany: 2007-06-21, 07:45
Ja tylko uściślę, że ten test jest w NASTĘPNĄ sobotę, czyli 30.06 :)
EDIT: Aha, i jeszcze jedno. Ja nie udzielam już żadnych informacji dotyczacych przeszłych lekcji. Nagadałam się swoje, a teraz wasza kolej. Śmiem twierdzić, że jesteście w stanie dowiedzieć sie/przypomnieć o czym mówiłam. Aż tylu informacji nie odawalam na tych lekcjach. Macie ponad tydzień, żeby się dogadać.
Wysłany: 2007-06-21, 16:39
Będzie sielanka jak nic na tym sprawdzianie. Ale kit... Trzeba się uczyć. To jest jak prawdziwa szkoła i niestety taki los ucznia. Im szybciej się bedę uczył tym szybciej skończe szkołe
No więc tak:piewsza lekcja:Avis-uczymy się o złotym ptaku,którego przywołuje wpomniane już zaklęcie Avis.Ptak ten,jak sądzą niektórzy,ma magiczne właściwości.chodzi o to,że ptak przywraca życie lecz nie temu kto go wyczarował,tylko innym.czasami,znajdzie się cwaniak(ja )który najpiew wyczarowuje,a potem zabija.daje to dużo pieniędzy(75gold ).Co można jeszcze dodać?tylko tyle,że niektórzy używają go do zwykłej ozdoby.
Wiek: 114 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 194 Skąd: Miasto koziołków
Wysłany: 2007-06-21, 18:56
pito napisał/a:
znajdzie się cwaniak(ja )który najpiew wyczarowuje,a potem zabija.daje to dużo pieniędzy
Ładnych rzeczy sie dowiaduje... A potem będzie, ze niby was tego nauczyłam, co? Mordowania niewinnych zwierzątek. Wstyd, panie Pito! Wstyd, wstyd wstyd! ;)
ok.druga lekcja:Serpensortia-uczymy się zaklęcia Serpensortia.przywołuje ono,podobnie jak Avis ptaka,węża.wąż jest niezwykle szybki i agresywny,więc lepiej nie używać go w grupie .na węża przyzwanego za pomocą takiego zaklęcia nie można zabić zaklęciem Repelium.wąż atakuje każdego,oprócz osoby która go wyczarowała.można jeszcze okiejznać weża mową węży.rzadko zdarza się jednak ktoś o takich zdolnosiciach.UWAGA:nie używaj go w szkole bo za zasmrodzenie szkoły węzami czeka kara!!!
Wiek: 31 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 274 Skąd: z Lasu xD
Wysłany: 2007-06-21, 20:13
Są dwa rodzaje wilkołaków:
Lupinale- Rodzą się od razu wilkołakami, mogą się przemieniać kiedy chcą( także w dzień)
Likantropy- stają się wilkołakami od ugryzienia innego wilkołaka, mogą się przemieniać nocą
Czekam na dokończenie mojej notatki bo wszystkiego nie pamiętam
Lekcja trzecia:Wilkołaki-uczymy się o wilkołakach.są dwa typy Wilkołaków:Lupinale i Likantropy.zacznijmy od Likantropów:są to normalne,zwyłe wilkołaki,które stają się nimi kiedy inny wilkołak je ugryzie.zmieniają się tylko nocą,kiedy jest pełnia.dodatkowo,jest Elksir Tojadowy który sprawia że likantropy nie zmenią się w wilkołaka(ale tylko na jedną noc).Lupinale:Wilkołaki,które się wilkołakami urodziły.krótko mówiąc,są to potomkowie wilkołaków.mogą się zmieniać nie tylko w pęłnię.Ba,nie jest ważne czy to noc czy dzień!czasami,w ataku furii,mogą zranić nawet bliską osobę!Elksir Tojadowy pomaga im się uspokoić.niektórzy sadzą,że wilkołaka można zabić srebrem.to jednak nie prawda. srebro wilkołaka może oślepić,zranić przy dotknięciu,ale nie zabić,